31.07.2013

Netværk for studerende

Med det nye initiativ Rækværk prøver Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH), at give unge med handicap og kroniske sygdomme på landets universiteter et netværk på tværs af forskellige former for handicap, diagnoser og kroniske sygdomme. I netværket kan de studerende inspireres, dele viden, opnå nye venskaber etc.

I tirsdags kunne 63.525 unge se, om de var optaget på en længerevarende uddannelse. Hvor mange af dem, der har handicap eller funktionsnedsættelse vides ikke, men rapporten ”Centrale udfordringer for studerende med funktionsnedsættelser på videregående uddannelser”, der udkom tidligere i år, anslår, at mindst 10 % af de studerende på landets videregående uddannelser har en funktionsnedsættelse.

Rapporten, der er udgivet af SUMH, peger på de 10 største udfordringer for studerende med funktionsnedsættelse. Det handler om alt fra manglende studiegrupper, dårlig tilgængelighed, manglende støttemuligheder til de mere personlige udfordringer som for eksempel, om man skal fortælle sine medstuderende, at man har et handicap.

Med Rækværk får de studerende et netværk, der måske kan gøre det nemmere at klare nogle af udfordringerne.

SUMH lægger op til at netværksdeltagerne selv skal skabe og definere netværket på det enkelte uddannelsessted. SUMH giver dog nogle eksempler på emner, man kunne mødes om i netværkerne:

• Sparring vedrørende handicaptillæg og SPS
• Gode råd vedrørende studie i udlandet
• Sparring vedrørende gruppearbejde og samarbejde med de andre studerende
• Gode råd til lektielæsning
• Hvornår skal man fortælle om sit handicap – eller skal man det?
• Faglige diskussioner
• Sociale arrangementer
• Og meget, meget mere…

Har man lyst til at høre mere om projektet eller blive en del af et netværk, kan man kontakte projektmedarbejder Karina Dalgaard på karina@sumh.dk eller telefon 36 38 85 56 – eller gå ind på Rækværks facebookside

(Kilde: Danske Handicaporganisationer og  Sammenslutningen af Unge med Handicap)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev