14.04.2021

Nogle børn med epilepsi trives under corona-isolation

”Der er ingen der tør sige det højt”, siger lederen af Specialrådgivning om Epilepsi og peger på, at visse børn med epilepsi trives med virtuel undervisning og færre sociale krav

 

Når Mette Frederiksen lukker samfundet ned og sender alle skolebørn hjem, så lyder der beklagelser fra næsten alle sider. Men der er faktisk børn, der trives i de rammer corona-isolationen giver.

”Der er bare ikke nogen, der tør sige det højt, for der er skabt en fortælling om, at det er forfærdeligt at være isoleret, og  hvis man trives godt med det, så er det fordi man er lidt mærkelig”, siger Laila Southwell, der er leder af Specialrådgivning om Epilepsi til Berlingske-tillægget ”Tabu”.

Der er mange børn, der mistrives under isolation. Men i avisens annoncetillæg fortæller Laila Southwell sammen med ansatte fra rådgivningen og Børneskolen, at der er andre – f.eks. visse børn med epilepsi – der ligesom børn med ADHD har det svært med at skulle forholde sig til den normale skoledag og mange mennesker.

Den type børn trives bedst, når hverdagen foregår i mindre og med mere forudsigelige rammer uden sociale krav om samarbejde med mange mennesker, og de har det fint med den virtuelle undervisnings ro, overblik og fokus.

Gode forældre

Specialrådgivningen om Epilepsi oplever, at forældrene til disse børn har været virkelig gode til at give børnene optimale rammer under corona-lukningen af skolerne.

Specialrådgivningen og Børneskolen opfordrer til, at man, når skoler og samfundet åbner, tager ved lære af både gode og dårlige erfaringer fra hjemmeskolingen. Og de opfordrer til at styrke dialogen mellem skole og hjem.

Specialrådgivning om Epilepsi er en rådgivningsfunktion som både professionelle i kommunerne og borgere kan kontakte. Ligesom Børneskolen er den en del af Filadelfia, der også huser Epilepsihospitalet.

Kilde

Annoncetillægget ”Tabu” (e-avis)

 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev