Nyt projekt skal styrke samarbejdet mellem pårørende og medarbejdere på bosteder

Filadelfia vil skræddersy metoder til de enkelte bosteder, hvor der alt efter ressourcer etableres mødesteder, supervision eller undervisning, så pårørende og medarbejderes viden bringes i spil og omsættes ligeværdigt

Projektleder Vibeke Stubbings og kvalitetsudviklingsleder Lisbeth Lyngsø ser frem til at pakke projektet ud på Filadelfias landsdækkende sociale døgntilbud. Foto: Filadelfia

Mødet mellem medarbejdere på et bosted og pårørende til en borger kan være komplekst. Det kan være svært, når ægtefæller, forældre eller børns erfaringer møder medarbejdernes faglighed og de lovmæssige rammer, som de arbejder under.

I dette møde kan det være svært at etablere og fastholde det gode samarbejde. Men nu har Filadelfia modtaget 1,2 millioner kroner fra Helsefonden til projekt om ligeværdigt samarbejde mellem pårørende og medarbejdere på bosteder. Det to år lange projekt kommer til at foregå på Filadelfias sociale tilbud og Filadelfia Forskning.

Med projektet vil Filadelfia skabe attraktive og efterspurgte bosteder, hvor der er plads til og forståelse for faglig viden og personlig erfaring, når medarbejderne samarbejder med pårørende til voksne borgere.

I projektet bliver pårørende og medarbejdere inddraget i en proces, hvor deres viden bringes i spil og omsættes ligeværdigt. Filadelfia vil udvikle indsatser, hvor der er fokus på og forståelse for det enkelte bosteds behov samt udfordringer i forbindelse med samarbejde.

Projektet vil skræddersy metoder til de enkelte bosteder. Alt efter ressourcer etableres fælles mødesteder, supervision eller undervisning, men altid med fokus på lokale behov, forklarer Vibeke Stubbings, der er leder på projektet.

I projektet vil hun prøve at finde nye veje til at styrke samarbejdet med pårørende og medarbejdere fra Filadelfias sociale døgntilbud på Sjælland og i Jylland:

”Det er utrolig vigtigt, at projektet inkluderer både pårørende og medarbejdere ligeværdigt. Derfor er det også et lille opgør med klassiske pårørendekurser, hvor man sidder på skolebænken og er på kursus. I dette projekt skal vi derimod sammen udvikle en samarbejdsmetode, der er målrettet sociale bosteder. De pårørende er vigtige bidragsydere i den proces,” fortæller Vibeke Stubbings i en pressemeddelelse.

Kvalitetsudviklingsleder Lisbeth Lyngsø er glad og stolt af Helsefondens donation: ”Det er en gave til Filadelfias sociale tilbud. Vi glæder os til at pakke den ud og komme i gang. Vi har insisteret på, at vi har fat i noget. Med projektet kan vi gøre en forskel for pårørende og medarbejdere på vores bosteder,” siger hun i pressemeddelelsen.

Kilde

Filadelfia

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev