15.11.2012

Skal man juble eller græde over finansloven?

Når man ser på finansloven med epilepsi-briller, så er det første man får øje på selvfølgelig, at patienter med epilepsi nu endelig får ret til vederlagsfri behandling af ulykkesbetingede tandskader som følge af epilepsi-anfald. Som man kan se i vores finanslovs-tema, er det noget vi har kæmpet for i mange år.
Men når man så ser på resten af finansloven, så er der nok mange, der især vil huske den for alle de ting, den ikke indeholder: En kompensation for de mange års nedskæringer på handicapområdet, en ordentlig løsning på den ødelagte fleksjobreform og flere tiltrængte midler til sundheds- og handicapområdet. Ting som for eksempel Danske Handicaporganisationer og Danske Patienter fornuftigt nok peger på i vores finanslovstema.
Omvendt kan man droppe nej-hatten, være positiv og se på de ting, der, trods alt, ligger i finanslovsaftalen, og som kan betyde noget positivt for blandt andet visse personer med epilepsi. Det er alle de ting, man kan læse om i finanslovstemaets artikel om ”Det betyder finansloven for dig med epilepsi.” Det er for eksempel den nævnte tandaftale, forskellige lappeløsninger der skal skaffe flere i fleksjob, en særlig ungeindsats, en særlig uddannelsespulje, støtte til socialøkonomiske virksomheder, bedre indsats for personer med læse- og skrivevanskeligheder samt et nyt socialtilsyn for bosteder.
Skal man juble eller græde, give dem fingeren eller give dem sin opbakning? Hvad synes du?
Af Lone Nørager Kristensen, landsformand  

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev