22.01.2014

Sygehus-samarbejde på Sjælland

I Region Sjælland har man lavet en ny arbejdsdeling på det neurologiske område. Ændringerne betyder, at fra den 14. januar skal voksne med epilepsi, som tidligere har været behandlet på sygehuset i Holbæk, til Roskilde.
For patienter på Næstved Sygehus er der ingen ændringer.  
Hidtil har både sygehusene i Roskilde og Holbæk diagnosticeret og behandlet neurologiske patienter og apopleksipatienter, men fra 13. januar 2013 foregår al behandling og diagnosticering af patienter fra regionens nordlige del i Roskilde.  
»Sammenlægningen betyder, at vi får en øget specialisering inden for både behandling af akutte neurologiske patienter og neuro-rehabilitering. Når vi samler funktioner, forbedrer vi blandt andet mulighederne for at videreuddanne og tiltrække medarbejdere. Det kommer naturligvis patienterne til gode,« siger ledende overlæge Jesper Gyllenborg ved neurologisk afdeling på Roskilde Sygehus i en pressemeddelelse fra regionen.  
Den reviderede sygehusplan betyder samtidig, at Holbæk Sygehus overtager ansvaret for al sygehusbaseret genoptræning og rehabilitering af indlagte neurologiske patienter fra den nordlige del af regionen.   Næstved vil fortsat stå for den akutte neurologi blandt borgere i regionens sydlige del og overtager desuden ansvaret for patienter fra Slagelse, Ringsted og Sorø, der tidligere har været tilknyttet Holbæk Sygehus.  
(Kilde: Dagens Medicin)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev