02.10.2012

Udvendig nervestimulation

EU har godkendt en udvendig trigeminus nervestimulation (ETNS) til behandling af epilepsi og depressioner. På Rigshospitalet har man planer om at teste stimulatoren i den nærmeste fremtid, og overlæge Anne Sabers udtaler:
 
”Metoden er lovende og har den fordel, at den kan afprøves eksternt – det vil side uden operation – inden stillingtagen til implantation.”
 
Stimulatoren har i forvejen været testet af University of California og University of Southern California: "I kliniske undersøgelser blev ETNS veltolereret og har vist sig at nedbringe anfald hos patienter med epilepsi og forbedre stemningen hos patienter med depression," bemærker Selskabet bag udstyret i en skriftlig erklæring og fortæller, at de planlægger at stille enheden til rådighed i EU i fjerde kvartal af 2012.
 
ETNS’en består af en pulsgenerator, der bæres på kroppen og via udvendige ledninger sender udladninger til et aftageligt pandebåndslignende apparat, der primært skal bæres om natten. "Pandebåndet" stimulerer hjernens trigeminus nerve. Trigeminus nerven er den ene af de to hjernetråde, der både fører nerveimpulser fra sanserne ind til centralnervesystemet og nerveimpulser fra centralnervesystemet ud til muskler og kirtler.
 
(Kilde: Medscape)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev