22.06.2020

Ung sanger laver hit om sin epilepsi

På sin gennembrudssingle ”Control” bearbejder Zoe Wess sin barndomsepilepsi

 

 

“Jeg vil ikke miste kontrollen”, synger den 17-årige Zoe Wess bønfaldende på debutsinglen ”Control”, der er godt på vej til at blive hendes gennembrud.

“Nogle gange tror jeg stadig, at det kommer, selv om jeg ved, at det gør det ikke. Jeg prøver at trække vejret ind og ud, men luften sidder fast,” synger hun på engelsk et andet sted i den følsomme ballade, hvor hun bearbejder frygten for de epileptiske anfald, hun fik som barn, hvor hun led af rolandisk epilepsi.

Sangteksten nævner hverken epilepsi eller anfald, og man kan læse mange ting ind i sangen, der også er en kærlighedssang. Men hvis man kigger lidt nøjere på den officielle musikvideo, er den optaget i noget der skal ligne et mørkekammer, hvor barndomsbilleder af Zoe Wess hænger til tørre. Der er bl.a. billeder af hende med EEG-ledninger sat til hovedet, og meget symbolsk brændes et af disse billeder af i filmen.

Zoe Wess, der er fra Hamborg i Tyskland, har også selv fortalt, at sangen handler om hendes barndoms epilepsi:

”Sygdommen var stærkere end mig og efterlod ar, der er blevet en del af mit liv. Det har taget lang tid at acceptere dem, men har gjort mig til det jeg er i dag: en fighter”, har hun fortalt.

Kilde

Clash

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev