02.02.2023

Dansk spiller i den amerikanske fodboldliga sætter fokus på epilepsi

Danske Hjalte Froholdt spiller amerikansk fodbold professionelt i USA. Hans søster har epilepsi, og NFL-spilleren har nu valgt at hylde hende og støtte op om epilepsisagen ved at spille for sin klub Cleveland Browns i særlige, håndmalede epilepsi-fodboldstøvler

Hjalte Froholdt, der spiller amerikansk fodbold professionelt i klubben Cleveland Brows, har valgt at hylde sin søster med epilepsi og støtte op om epilepsisagen offentligt. Foto: Privat

Lea Froholdt fik diagnosen epilepsi som 13-årig, men det har aldrig slået hende ud, fortæller hun:

”Jeg har respekt for min sygdom, men aldrig ladet mig begrænse af den. Hverken når det kommer til rejser, hvor bjerget ikke kunne blive højt nok, eller i forhold til uddannelse, hvor jeg har kæmpet for at valget skulle stå mig frit for.”

Hun er en inspiration for mig, og det er fantastisk at kunne arbejde med Epilepsiforeningen for at skabe mere opmærksomhed om denne sygdom
Hjalte Froholdt

Leas broder, Hjalte Froholdt, der spiller amerikansk fodbold professionelt i klubben Cleveland Brows, har nu valgt at hylde sin søster og støtte op om epilepsisagen offentligt. Det gør han ved hjælp af sine fodboldstøvler – og ved at stå frem og tale om sin søsters epilepsi og opfordre folk til at støtte Epilepsiforeningen:

”Hun er en fantastisk person, der aldrig tager et øjeblik forgivet og har derfor rejst verdenen rundt og uddannet sig til læge for at kunne hjælpe mennesker”, skriver han om søsteren på sin Instagram og fortsætter:

”Hun er en inspiration for mig, og det er fantastisk at kunne arbejde med Epilepsiforeningen for at skabe mere opmærksomhed om denne sygdom og om de stærke mennesker, der kæmper hver dag med epilepsi.”

Min Sag Mine støvler

Hjalte Froholdts initiativ og støvler er en del af kampagnen My Cause My Cleats – Min Sag Mine støvler. Her har spillerne i den amerikanske fodboldliga, NFL, mulighed for at vælge en sag, der er vigtig for dem, og repræsentere deres udvalgte organisation på specialdesignede fodboldstøvler.

Hjalte har så valgt epilepsisagen til sine støvler og fået malet en af dem i epilepsiagens lilla farve med en genkode, og den anden er påmalet et bjerg, der leder tankerne hen på den kamp, søsteren har kæmpet, og på hans og søsterens bjergbestigningsture.

Lea Froholdt har delt et billede af støvlerne på sin Facebook, hvor de har fået masser af likes og positive kommentarer fra venner og følgere.

I opslaget fortæller hun også om sin epilepsi og hvor meget familien har betydet for hende: ”Jeg har været privilegeret nok til at have en familie omkring mig, der støttede mig og aldrig snakkede om de ting, der ikke kunne lade sig gøre, når man har en kronisk sygdom. Jeg var heldig at blive tilknyttet Filadelfia, hvilket er et højt specialiseret epilepsihospital, som hjalp mig til at blive så velbehandlet, som jeg er i dag,” skriver hun og fortsætter.

”For mig er det vigtigt, at man ikke lader sig definere af sin sygdom, men lever parallelt med den og holder fokus på de ting, man ønsker og kan.”

Kilde

Epilepsiforeningen og Hjalte Froholdts Instagram

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev