21.11.2014

Er hun verdens bedste veninde?

Da vi læste Lea Kjærgaard Troelsens opslag på Facebook, spurgte vi, om vi ikke måtte lægge det på vores Blog. Det måtte vi godt. Så her er det:
"Jeg bliver simpelthen lige nødt til at dele dette herinde, jeg har i dag modtaget denne stil fra min søn’ bedste veninde, og som det nok viser meget godt, har min søn Niklas den allerbedste veninde i hele verden, man overhovedet kan ønske sig. Hun har skulle skrive en stil i skolen, om lige hvad hun ville, og hun vælger at skrive dette. Mathilde har så sent som i dag leget med min søn, hvor han fik et krampeanfald, mens de legede alene på værelset. Jeg synes bare den beskrivelse viser så meget, hvordan denne sygdom påvirker alle omkring den ramte

Min bedste ven

Min bedste ven hedder Niklas, han er 8 år gammel og har en sygdom der hedder epilepsi. Niklas bor sammen med sin lillebror, mor og far. De bor på den samme vej som jeg bor på. Jeg leger tit med ham.
En dag fik han et anfald mens vi legede sammen. Når han får et anfald ser han meget underlig ud, hans arme og hans ben ryster som om han spræller. Når Niklas får et anfald skal jeg kalde på hans forældre, min mor eller råbe om hjælp, fordi han skal have noget medicin bagi så han stopper med at krampe. Bagefter falder han i søvn, fordi han bliver lidt fuld af det medicin han får, og nogle gange sover han til næste dag.
Niklas må ikke få det samme mad som vi får, han får en masse fedt, og han må ikke spise frugt eller få sukker. Nogle gange laver vi hjemmelavet vingummi, for dem må han spise alle dem han vil af.
Niklas mor hedder Lea, og hun er rigtig god til at huske at fortælle hvad man skal gøre, når han får et anfald, men hun er også god til at trøste mig, fordi jeg bliver bange og ked af det, når jeg ser Niklas få et anfald, fordi jeg godt ved han kan dø.
Jeg har en bog der hedder Thomas og Buller som handler om epilepsi, og jeg har også en film der hedder Turen går i fisk, dem bruger vi når vi skal lære noget om epilepsi. Niklas har også andre sygdomme, der gør han ikke kan lege med andre børn eller så længe af gangen. Niklas er min bedste ven fordi jeg kan fortælle ham alt, vi leger godt sammen, og så er vi lige skøre.
Mathilde."
Lagt på Facebook af Lea Kjærgaard Troelsen
Bogen "Thomas og Bulder", som Mathilde skriver om, er gratis og kan bestilles i vores butik. Der kan  man også købe filmen "Turen der gik i fisk" – eller man kan se hele filmen på vores YouTube -kanal.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev