21.02.2020

Opdateret epilepsibog med nye anfaldsklassifikationer

Basisbogen ”Epilepsi” kan nu fås i en opdateret udgave med spændende helt nye afsnit

 

Det er fem år siden bogen ”Epilepsi” første gang så dagens lys. Nu er de tre epilepsieksperter bag bogen tilbage med en nyrevideret udgave. Den ny bog er en gennemgribende opdateret udgave af basisbogen om epilepsi fra 2014, og den tager både fat i udredning og klassifikation af epilepsi samt behandling af sygdommen.

Der er desuden, foruden ajourføringen, tilført et kapitel, som beskæftiger sig med epilepsi set i et historisk perspektiv. Her kan læseren blandt andet blive klogere på epilepsiens historie i Danmark eller læse om de første EEG-undersøgelser.

Bogen er i øvrigt beriget med nye afsnit om genetiske aspekter og kognitive problemer ved epilepsi.

Ny anfaldsklassifikation

En af de opdaterede ting i bogen er, at den præsenterer ILAE’s (International League Against Epilepsy) nye anfaldsklassifikationer.

ILAE er epilepsilægernes internationale faglige sammenslutning. Den tidligere anfaldsklassifikation er fra 1981, og har gennem årene været genstand for mange diskussioner og megen kritik i lægekredse, men trods det var det først i 2017, at ILAE nåede frem til en revideret klassifikation, som man kunne enes om.

I den nye opdeling skelnes der mellem:

  • Anfald med fokal indledning
  • Anfald med generaliseret indledning
  • Anfald med ukendt (eller ikke nærmere bestemmelig) indledning

Målgruppen for bogen er blandt andet yngre neurologer, pædiatere, alment praktiserende læger, sygeplejersker og psykologer, men der er sikkert også nogle patienter med epilepsi eller pårørende, der kunne få glæde af den.

Bogen er forfattet af Jørgen Alving, der er tidligere overlæge ved Epilepsihospitalet Filadelfia, Anne Sabers, der er professor, overlæge og leder af Epilepsiklinikken på Rigshospitalet, og Peter Uldall, der er professor i neuropædiatri på Rigshospitalet.

Her kan bogen købes

”Epilepsi – en basisbog” er på 159 sider og koster 299,95 kr. og kan bl.a. købes via FADL’s Forlags hjemmeside.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev