07.08.2018

På jordomrejse med epilepsi: Drømmen er begyndt

Kast dig ud i dine egne eventyr! Sådan lyder opfordringen fra Jane, der på sin jordomsejling sidder under dækket og kæmper lidt med søsygen, mens hun skriver rejseberetning

 

Jane Pedersen har trodset sin epilepsi og er taget på en jordomsejling med sin kæreste. Her er tredje afsnit af hendes rejseberetning

Af Jane Pedersen

”Nu er vi nået til tredje indlæg, og imens jeg har skrevet disse linjer, har jeg tænkt meget over min epilepsi, og hvad den har betydet for mig af arbejde og spekulationer ifht. sejladsen. Set i bakspejlet er jeg faktisk forbløffet over, at det ikke blev mere kompliceret med det praktiske. Mængde af medicin, opbevaring og tilladelser har ikke været videre kompliceret, og indtil videre på turen har der ikke engang være ændringer i min epilepsi.

Indtil videre har jeg heller ikke fået anfald på grund af ændringer i kost, stress, søvn osv. Det skal selvfølgelig pointeres, at vi ikke har prøvet det hele endnu – vi er ikke nået til Australien, hvor der skal købes ind igen, og vi har ikke fået rigtige søvnforstyrrelser på grund af døgndriftssejlads eller været i vildt stressede situationer – selvom Kielerkanalen og Elben gav os en smagsprøve….! Så alt i alt har jeg en god mavefornemmelse.

image

Sjovt nok gik det op for mig, da jeg begyndte dette indlæg, at epilepsi ikke rigtig har været i mine tanker under turen indtil nu.

Jane Pedersen

Sjovt nok gik det op for mig, da jeg begyndte dette indlæg, at epilepsi ikke rigtig har været i mine tanker under turen indtil nu. Det har mere været i centrum at få bygget en ny form for “hverdag” op, at tackle overraskelser i form af tidevande, strøm og vejr samt at bearbejde hvor svært det egentlig er at være væk fra familie og venner i lang tid.

Vi hopper stadig rundt med følelser og tvivl – skal vi fortsætte eller vende om? Har vi kastet os ud i noget for stort? Er vi ikke forberedte nok? Er det her virkelig hvad vi vil? Skal vi vende om? Kommer jeg nogensinde under dækket uden at blive søsyg, når der er lidt bølger? Indtil videre nøjes vi med at tage én dag ad gangen, og vi har endnu ikke valgt at vende om.

image

Man skal ikke lade sig skræmme af tankerne om, hvor kompliceret epilepsi kan gøre tingene, drømmene eller målene på forhånd.

Jane Pedersen

I dag har vi tolket rigtigt med hensyn til tidevand og strøm, og jeg har sågar været under dækket og lavet frokost på 1,5 meter krappesøbølger i 10 m/s modvind UDEN at blive søsyg. Det er de samme bølger, som jeg nu sidder og gynger med på, imens jeg skriver denne artikel. I dag føler jeg, at det hele nok skal lykkes selvom vi stadig har meget at lære, og selvom vi nok skal støde på dage med den modsatte følelse.

Min konklusion og dermed min essens med denne artikel må være, at man ikke skal lade sig skræmme af tankerne om hvor kompliceret epilepsi kan gøre tingene, drømmene eller målene på forhånd. Selvfølgelig er der lidt ekstra arbejde i det, men ligesom mig, kan du blive positivt overrasket. Kast dig ud i dine egne eventyr og lev livet!

Rigtig god sommer!”

Følg Janes videre færd

Denne artikel er den sidste fra Janes rejse her på hjemmesiden i denne omgang. Hvis du har lyst til at følge den videre færd, så vil hun lægge artikler og billeder op på macumba.dk. Her kan man blandt meget andet se, hvor skibet befinder sig lige nu.

Herfra skal lyde et bon voyage…..!

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev