17.05.2016

Prinsesse Marie overrækker 1,7 mio. kr.

I forbindelse med Epilepsikonferencen den 27. maj på Radisson Blu H.C. Andersen i Odense vil der blive uddelt 1,7 million kroner til epilepsirelateret forskning. Der er ikke tidligere blevet givet så mange legatmidler på en gang til epilepsiforskning i Danmark. De store checks vil blive overrakt af H.K.H. Prinsesse Marie til udvalgte forskere.
Dansk Epilepsiforening har siden 2010 støttet epilepsirelateret forskning med penge fra Inge Berthelsens legat. Med dette års rekordstore uddeling vil foreningen have støttet forskningen med over fire millioner kroner i alt.
Hver dag får i gennemsnit 12 personer stillet diagnosen epilepsi. I alt har ca. 55.000 danskere epilepsi. Langt de fleste kan gøres anfaldsfri ved hjælp af medicin, men cirka hver tredje har en refraktær epilepsi, der ikke kan holdes i ave med medicin.
”Epilepsi er mange ting og årsagen til epilepsien er i de fleste tilfælde en gåde. I år går de 1,7 millioner kr. til en række spændende og lovende projekter, der både leder efter svar på gåderne omkring epilepsi, kaster lys over nogle af epilepsiens skyggesider og afprøver nye behandlingsformer, der forhåbentlig kan hjælpe nogle af de mange der ikke kan gøres anfaldsfri med medicin”, udtaler Dansk Epilepsiforenings landsformand, Lone Nørager Kristensen.
H.K.H. Prinsesse Marie har været protektor for Dansk Epilepsiforening siden november 2013, og det glæder landsformanden, at Hendes Kongelige Højhed atter en gang vil være med til at skabe synlighed om epilepsi:  ”Jeg er virkelig glad og beæret over, at Prinsesse Marie vil besøge vores konference og stå for overrækkelsen af det rekordstore beløb. Hendes Kongelige Højheds tilstedeværelse vi kaste glans over arrangementet og være med til at skabe opmærksomhed om epilepsi.”
I forbindelse med overrækkelsen vil legatmodtagerne præsentere, deres projekter, ligesom tidligerer legatmodtagere vil præsentere forskningsresultater omkring h.h.v. konsekvenserne af epilepsibehandling og dødelighed i forbindelse med epilepsi.
Læs mere om Inge Berthelsens legat Epilepsikonferencen: Eksperter fortæller om tidens hotte emner
Du har mulighed for at deltage i Epilepsikonferencen den 27. maj på Radisson Blu H.C. Andersen i Odense. Der vil være oplæg, workshops og underholdning ved nogle af landets førende inden for deres felt. Hør bl.a. om børn med epilepsi, voksne med epilepsi, seksualitet, cannabis og kirurgi. Bliv underholdt af Anders Lund Madsen.
Du kan se program for Epilepsikonferencen og eventuelt tilmelde dig her.

Pressetilmelding

Presse, der ønsker at dække uddelingen af forskningslegatet bedes tilmelde sig hos Dansk Epilepsiforening senest 26. maj hos kommunikationskonsulent Per Vad, mobil 29 91 02 33 eller mail: pervad@epilepsiforeningen.dk (Kilde: Dansk Epilepsiforening)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev