Visse sager om tabt arbejdsfortjeneste skal omberegnes

Kommunen skal genoptage sager om udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste fra juli 2012 til december 2019, hvis kommunen har brugt ministeriets satser for loft og regulering

 

Kommunerne skal på baggrund af for lavt fastsat ydelsesloft på tabt arbejdsfortjeneste genoptage de sager, hvor ydelsesloftet er ramt og hvor der er sket udbetaling i perioden fra 1. juli 2012 og indtil den 31. december 2019. Der skal således ske regulering af den udbetalte kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, hvis kommunen har brugt ministeriets satser for loft og regulering.

Du skal være opmærksom på, at sager om udbetaling af ydelser, der ligger forud for den 1. januar 2017 kan være forældet.

Kommunerne skal af egen drift genoptage sagerne; det anbefales at kontakte kommunen og forhøre dig, om det er relevant, at kommunen foretager en regulering af udbetalingen for dig.

Også Ankestyrelsen genoptager sager, hvor det er relevant. Vær opmærksom på, at du selv skal bede om at sagen genoptages i Ankestyrelsen. Det er relevant hvis:

  • Ankestyrelsen har afgjort sagen
  • Der skal være tilkendt tabt arbejdsfortjeneste til pasning af barnet
  • Der skal som udgangspunkt være udbetalt ydelser efter den 1. januar 2017 (forældelsesfrist)

Se her Social- og Indenrigsministeriets skrivelse af 6. februar 2020 til kommunerne.

Se også Ankestyrelsens orientering om at genoptage sagerne

Kilde

Social- og Indenrigsministeriet og Ankestyrelsen

 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev