17.01.2012

Yes we can…!

Er jeg den eneste, som synes at Danmark er ved at sande til i negativitetskoma….? Her vender man frisk og frejdig hjem til pinden med fornyet gåpåmod, og allerede efter få dage synes gassen at være sivet ud af den energiballon, man møjsommeligt har opbygget hen over en kort juleferie – uden sne…!

Begge årets nytårstaler slog et særdeles dystert tema an for det kommende år. Og der er nok – desværre – noget om snakken.

Men jeg tror omvendt meget på psykologien i det talte sprog; nogle ting kan tales op, mens meget kan tales ned. Og jeg synes diskursen gennem de sidste lange tider hælder til det sidste…

Det må vi sammen kunne gøre bedre.

Et eksempel: For nogen tid siden var jeg til en konference, hvor en af oplægsholderne anførte, at han var ualmindeligt træt af udtryk som  ”Udkantsdanmark” og ”Den rådne banan”. I stedet forslog han, at vi konsekvent begyndte at omtale disse skønne landsdele som ”De kystnære områder”.

Vupti; pludselig får piben en ganske anden lyd…

Et andet eksempel: Jeg holder også meget af Jørgen Leths stemme, og synes at det lydspor han har lavet, til reklamefremstødet for dansk landbrug, rammer fuldstændigt plet i al elendigheden. Nemlig ved at vise nogle veje ud i lyset og ved at fokusere på de ting som vi trods alt gør godt. Ved at vise succeserne.

Det tror jeg faktisk også, vi kan bruge i Dansk Epilepsiforening.

Lad os sammen her i jubilæumsåret glædes over de mange fine arrangementer, der løber af stabelen landet over. Lad os eksempelvis glæde os til de kommende generalforsamlinger, hvor engagerede mennesker på stribe vil komme og sætte deres præg på DEF´s fremtid…!

Mit nytårsforsæt skal være, at jeg vil bruge mere tid og energi på at være positiv. Samt finde og formidle gode historier fra vores medlemmer og samarbejdspartnere. Det er muligt jeg i disse tider kommer til at lede lidt længere efter dem, men lad os sammen få søsat nogle positive vibrationer i en ellers kold tid.

Tror sgu jeg vil gå ”all in” og købe en hoptimist til skrivebordet…..!

Socialrådgiver  Per Olesen

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev