13.09.2021

”Det er fedt at være på den anden side i socialrådgiverfaget, hvor man er på borgernes side.”

Pil er i socialrådgiverpraktik hos Epilepsiforeningen, hvor studiets teori skal bruges i praksis, og hun lærer at se tingene fra borgernes side

 

Af Per Vad
pervad@epilepsiforeningen.dk

Når du ringer eller mailer til Epilepsiforeningens rådgivning, kan du frem til januar være heldig at komme i kontakt med Pil, der i et semester er i praktik i Epilepsiforeningen, hvor hun skal følge foreningens socialrådgiver Helle Obel.

”Det er spændende, og jeg kan klart anbefale at være i praktik her, for det er en anden måde at gøre tingene på”, siger hun og sammenligner det med studiet, hvor meget tager udgangspunkt i kommunens sagsbehandling:  ”Det er fedt at være på den anden side i socialrådgiverfaget, hvor man er på borgernes side.”

Pil Marcussen, der er 27 år og deler lejlighed med en veninde i Odense, er på fjerde semester af rådgiverstudiet. Hidtil har det hele været teori, men nu er det blevet virkelighed, og virkeligheden er ikke altid så enkel som teorien:

”Her kan det være mere kringlet end på studiet, hvor der altid er ét rigtigt svar”, fortæller hun: ”Vi lærer jo bare redskaberne. Hér skal de så bruges i virkeligheden.”

image

”De ringer med et råb om hjælp til at kunne være i deres liv”

Pil Marcussen

Virkeligheden, hun nu oplever, består i høj grad også af de mennesker og skæbner hun møder, når hun åbner mailbakken eller tager telefonen:

”Mange af dem er pårørende, der har børn med epilepsi. De ringer med et råb om hjælp til at kunne være i deres liv og være der for deres børn,” fortæller hun og forestiller sig, at det må være hårdt og angstprovokerende at være dem: ”Så tænker man: Du har det alt for godt selv.”

Vil også prøve kommunen

Selvom Pil i Epilepsiforeningen møder mange, der oplever mødet med kommunen og dens socialrådgivere som en kamp, så afskrækker det hende ikke fra et job dér:

”Jeg vil gerne prøve begge dele. For det er også lærerigt at være ved kommunen. Og det er jo ikke alt der er uretfærdigt i kommunen – der er også positive sager.”

I Epilepsiforeningen har Pil lært at sætte sig i folks sted, og det kan bruges, hvis det ender med et job i kommunen, mener hun: ”Det, jeg kan tage med her fra, er forståelse for borgernes synspunkter, så man ikke kun ser det fra systemets side, men også ser mennesket.”

Kilde

Epilepsiforeningen

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev