19.04.2021

Forskere: Vigtigt med fokus på søvnproblemer hos børn med epilepsi

Børn med epilepsi sover dårligere sammenlignet med raske børn og er mere tilbøjelige til at opleve søvnforstyrrelser, bekræfter et nyt studie, der opfordrer behandlere til at have fokus på søvnhygiejne

 

Et britisk forskerhold har analyseret 19 undersøgelser om søvn og epilepsi hos børn og unge for at afklare forbindelserne mellem søvn og epilepsi.

Deres konklusion er, at børn og unge med epilepsi oplever signifikant dårligere søvn end raske børn. Og de er mere tilbøjelig til at opleve forstyrrelser som natteskræk, gå i søvne og vejrtrækningsproblemer forårsaget af søvnproblemer.

I deres forskningsartikel, der er offentliggjort i Sleep Medicine Reviews, argumenterer de for, at behandlere har fokus på børn med epilepsis søvnproblemer.

”Det er velkendt, at virkningen af utilstrækkelig søvn har stor indflydelse på adfærd og mental sundhed, og det påvirker ikke kun børnene, men hele familien. Hos børn med epilepsi er disse virkninger mere komplicerede, men også mere tilbøjelige til at blive overset på grund af det kliniske fokus på epilepsi”, siger Alice Winsor. der en af forskerne i teamet fra University of Birmingham’s Centre for Human Brain Health.

”Epilepsi er en kronisk og uforudsigelig sygdom, og forbindelsen med søvnforstyrrelser forringer barnets og familiens livskvalitet yderligere,” tilføjer hun til universitets nyhedsmedie og tilføjer:

”Hvis der tages fat om søvnproblemer og søvnhygiejne på et tidligt stadium i behandlingen, kan det både reducere sygdommens indvirkning og reducere sandsynligheden for, at et søvnproblem udvikler sig til en søvnforstyrrelse med alvorlige og langsigtede sundhedsmæssige konsekvenser.”

Kilde

University of Birmingham

Læs mere om sammenhængen mellem epilepsi og søvn.

Gode råd til at få en bedre søvn

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev