Politikerne giver 30 millioner til epilepsiområdet

”En god start”, siger Epilepsiforeningens formand til nyheden om, at epilepsiområdet får 30 millioner kr. over 3 år.

 

Der er afsat på 30 millioner kroner til at styrke epilepsiområdet, skriver Epilepsi Nyhedsbrevet. Bevillingen fordeles over fire år og skal være med til at skabe bedre sammenhæng i behandlingen for patienterne

Epilepsiforeningen har sammen med Epilepsihospitalet og epilepsilægernes faglige selskab, Dansk Epilepsi Selskab, presset på for at sikre epilepsiområdet et løft, så foreningens formand, Lone Nørager Kristensen glæder sig: ”30 millioner kroner er en god start på det løft af epilepsiindsatsen, der er så hårdt brug for, så tak for det”, siger Epilepsiforeningens formand.

”Men jeg må samtidig sige, at det beløb over fire år ikke er nok til at realisere alle de forslag, som Sundhedsstyrelsen selv kommer med i eftersynsrapporten om indsatsen til mennesker med epilepsi. Så vi er ikke færdige med at tale med politikerne om udfordringerne”, tilføjer formanden, der også er spændt på at høre, hvad pengene konkret skal gå til, for det er ikke kendt endnu.

Pengene skal gå til noget “patientnært”

Formanden for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg Liselott Blixt (DF), som over for ministeren og regeringen har argumenteret for, at der skulle penge til epilepsiområdet, siger pengene skal gå til noget ”patientnært”.

”Alt for mange patienter føler, det er håbløst, og vi har derfor prioriteret den helt patientnære indsats,” siger hun til Epilepsi Nyhedsbrevet: ”Dette er ikke en universalløsning, men dog et skub, som forhåbentlig kan være med til at forbedre indsatsen, skabe sammenhæng og nedbringe ventetiden.”

Sundhedspolitikeren fra DF mener ligesom Epilepsiforeningens formand, at pengene ikke er nok til at løse alle områdets udfordringer, siger hun til Epilepsi Nyhedsbrevet.

”På epilepsiområdet er der meget, der trænger til et løft, og man kunne sagtens bruge mange flere penge til at styrke indsatsen i forhold til en sårbar gruppe,” siger Liselott Blixt.

Mange problemer på epilepsiområdet

Det næste nummer af Epilepsiforeningens medlemsblad, ”Epilepsi”, er på vej i trykken og har netop fokus på den rapport Sundhedsstyrelsen publicerede i oktober sidste år, der fastslår, at indsatsen på alle områder halter. Man kan også læse en række artikler om rapporten her.

Det skorter på kapacitet på epilepsiklinikkerne, kun ca. halvdelen af patienterne er begyndt udredning inden for den obligatoriske første måned, og der mangler ensartethed i udredningen, og der går i gennemsnit 11 år, fra patienterne har fået en diagnose, til de kommer i højt specialiseret udredning. Der er blot nogle få af alle de problemer, som rapporten peger på.

Kilde og foto

Epilepsi Nyhedsbrevet. Billedet er fra Epilepsikonferencen 2018, der blev arrangeret af Epilepsiforeningen, hvor Liselott Blixt (til venstre) deltog og bl.a. talte med Epilepsiforeningens formand Lone Nørager Kristensen.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev