05.03.2018

Hvad skal du opleve i Hjerneugen?

Uge 11 er Hjerneuge. Vi kommer med otte anbefalinger til foredrag, kunst og underholdning, du kan opleve rundt om i landet i løbet af ugen

 

Uge 11 (12.-18. marts) er Hjerneuge. En international kampagneuge, hvor syv danske patientforeninger er gået sammen i fællesskabet Hjernen i Fokus for at skabe opmærksomhed om hjernens fantastiske potentiale, herunder de udfordringer som den syge eller skadede hjerne giver.

Ugen er fyldt med en lang række arrangementer, som vi har kigget lidt nærmere på, så vi kan anbefale nogle stykker.

Fotoudstilling med billeder af den krøllede hjerne

En af aktiviteterne er fotoudstillingen ”Hjernen i fokus”, hvor hver forening bidrager med unikke fotos. Alle fotos er taget af medlemmer i de syv foreninger, der i en fotokonkurrence på hver sin måde har ladet sig inspirere af titlen ”Den krøllede Hjerne”

Kunstudstillingen åbnes ved en fernisering for inviterede den 12. marts   i Handicaporganisationernes hus. Ved ferniseringen kan man ud over at nyde udstillingen, der er sat op af tidligere direktør for Kunstindustrimuseet, Bodil Busk Laursen, få lidt at drikke og møde dansk stand-ups både kloge og morsomme Sebastian Dorset, der også kigger forbi.

Hvor og hvornår: Udstillingen kan ses ugen igennem i Handicaporganisationernes hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup. Ferinisering: 12.marts. kl. 15.00-17.00. Man skal tilmelde sig til pervad@epilepsiforeningen.dk

SMK sætter strøm til hjernen med kunst, film og tale

I anledning af Hjerneugen stiller SMK Fridays skarpt på kunsten i hjernen – og hjernen i kunsten med film, art talks og et laboratorium, der sætter strøm i hjernen.

Fredag eftermiddag og aften den 16. marts sætter museet fokus på den gode, den dårlige og den syge hjerne gennem art talks, film, performances og hjernevridende kunstworkshops. I samarbejde med Hjernen i Fokus og dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX undersøger museet, hvordan hjernen optræder i billedkunst, videnskab og film. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Hvor og hvornår: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K. 16. marts, kl. 16.00-22.00. Læs mere på smk.dk

Mek Pek optræder på Skejby

Onsdag den 14. marts optræder Mek Pek og Onkel Tor børn med epilepsi og andre på Aarhus Universitetshospital. Det er Epilepsiforeningen der har hyret den sprælske humørbombe til at optræde på børneafdelingen, ligesom han gjorde for børn på Odense Universitetshospital og Epilepsihospitalet på  International Epilepsidag.

Hvor og hvornår: Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus. 14. marts, kl. 14.00.

Hypnose og trylleri

Mandag den 12. marts kan man på Hjerneskadecenteret Faaborg-Midtfyn, Kirkegyde 1B, 5750 Ringe, opleve foredrag om hjerneskade og hypnose ved hjerneforsker Jonas Lindeløv og senere se trylleshow ved Martin Frederiksen, der også giver brugbare idéer til at holde hjernen skarp.

Hvor og hvornår: Hjerneskadecenteret Faaborg-Midtfyn, Kirkegyde 1B, 5750 Ringe. Mandag den. 12.03.2018. Jonas Lindeløv kl. 10.00 – 12.00. Martin Frederiksen kl. 14.00 – 16.00. Læs mere og tilmeld dig på hjernenifokus.dk

Hjerneforsker fortæller, hvordan du kan styrke hukommelsen

Hjerneforsker Jonas Lindeløv er en travl mand i Hjerneugen. Mandag den 12. marts fortæller han om  hypnose i Ribe og om eftermiddagen om hukommelsesproblemer i Kolding, hvor hjerneforskeren vil gøre deltagerne klogere på hukommelsesstrategier og kognitiv rehabilitering.

Hvor og hvornår: Kvarterhuset, Junghansvej 121, 6000 Kolding. 12. marts, kl. 15.30 – 17.30. Læs mere på hjernenifokus.dk

Film, foredrag og workshops på MarselisborgCentret

10 partnere på MarselisborgCentret og Aarhus Universitets Hospital afholder en række spændende arrangementer, der giver indblik i tilbud, til de 460.000 danskere, der i dag lever med en skade eller sygdom i hjernen.  På centeret kan man opleve foredrag, workshop og film.

Hvor og hvornår: MarselisborgCentret i Aarhus P. P. Ørums Gade 9-11, Bygning 8. 13. marts, kl. 09.00-.18.00. Læs mere og tilmeld dig marselisborgcentret.dk

Foredragsrække om bl.a. epilepsi på Folkeuniversitetet

I forbindelse med Hjerneugen 2018, sætter Folkeuniversitet fokus på hjernen i en forelæsningsrække under fællestitlen “Når hjernen driller”, hvor en af foredragsholderne er epilepsiprofessor Anne Sabers, Rigshospitalet, Københavns Universitet. Hun vil afsløre alle hjernens hemmeligheder, når det drejer sig om epilepsi.

Hvor og hvornår:  City Campus, Folkeuniversitet København, Læderstræde 34, 2. sal, 1201 København K. Fem onsdage i marts og april, kl. 17.15-19.00. Første gang 14. marts. Læs mere i Folkeuniversitetets katalog.

Musik og hjernen

I Esbjerg kan man den 14. marts høre jazzmusiker, komponist og hjerneforsker Peter Vuust  fortælle om  musik og hjernen.

Hvor og hvornår: Syddansk musikkonservatorium, Kirkegade 61, 6700 Esbjerg. Onsdag d. 14. marts, kl. 19.00-21.00. Læs mere og køb billet via hjernenifokus.dk

Kilde

Hjerne i Fokus og Hjernen i Fokus på Facebook

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev