Epilepsiområdet centralt i spil omkring sundhedsreformen

I dag startede man forhandlingerne om en sundhedsreform, og Liselott Blixt (DF) gør epilepsi til et af fokusområderne

 

I dag begyndte forhandlingerne om en sundhedsreform, og her fremhæves det neurologiske område – og specifikt epilepsi – som et af de områder der skal fokus på. Liselott Blixt (billedet), der er Dansk Folkepartis sundhedsordfører, fremhæver i dagens udgave af Politiken, at hun er gået til forhandlingerne med et ønske om, at der for bestemte diagnosegrupper bliver fastlagt konkrete forløbsplaner: ”Det gælder misbrugsindsatsen og epilepsi, sklerose og andre neurologiske sygdomme, som halter gevaldigt. De bliver syltet rundt i systemet”, siger sundhedsordføreren til Politiken.

Epilepsiforeningen har sammen med Epilepsihospitalet og Dansk Epilepsiselskab været i tæt dialog med både ministeriet, Liselott Blixt og andre centrale sundhedspolitikere om behovet for et løft af epilepsiområdet, som Sundhedsstyrelsens nylige eftersyn af epilepsiområdet også dokumenterer.

Det glæder derfor Epilepsiforeningens formand Lone Nørager Kristensen, at både epilepsi og det neurologiske område er et tema i de centrale forhandlinger om en ny sundhedsreform:

”Det lyder meget lovende, og jeg er glad for at helt centrale politikere i forhandlingsforløbet anerkender de behov, der findes på både epilepsiområdet, men også det neurologiske område i det hele taget. Der er nok at tage fat på, og vi er naturligvis helt enige i behovet for blandt andet at sikre epilepsipatienterne og deres hårdt prøvede pårørende sammenhængende forløb. Der er utvivlsomt brug for fokus på at få bundet indsatserne langt bedre sammen mellem behandlingsstederne og landets kommuner, og på at sikre alle den bedst mulige udredning, behandling og rehabilitering. Og på at sikre hænder og viden nok til opgaven med at gøre det. Så der er nok at tage fat på.”

Sociale handicapinstitutioner trukket ud af sundhedsreformen

Epilepsiforeningens formand har tidligere kaldt det “en ommer”, at man i det oprindelige udspil til sundhedsreformen også ville overlade de højt specialiserede tilbud fra social- og specialundervisningsområdet til kommunerne. En lignende kritik har været rejst fra andre patient- og handicaporganisationer. Her er der også glædeligt nyt, da socialminister Mai Mercado nu efter Politikens oplysninger har trukket 64 sociale handicapinstitutioner, der i dag er regionale, ud af regeringens forslag til en ny sundhedsstruktur.

”Sporene fra tidligere strukturreformers afspecialisering skræmmer, og det er derfor ualmindeligt godt nyt, hvis man har anerkendt behovet for at fastholde og bygge videre på den ekspertise, der findes på de her institutioner i dag.”, siger Epilepsiforeningens formand, Lone Nørager Kristensen, til ministerens initiativ.

Kilde

Politiken

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev